Апелативният съд в Пловдив не промени наложеното наказание подписка“ на шофьора,

...
Апелативният съд в Пловдив не промени наложеното наказание подписка“ на шофьора,
Коментари Харесай

Съдът отказа по-тежко наказание за шофьора, блъснал и убил дете в Анево

Апелативният съд в Пловдив не промени наложеното наказване   " подписка “ на водача, който блъсна и умъртви 2-годишно дете в Анево.

Според правосъдния състав действието на 72-годишния мъж е осъществено по несъобразителност и нищо в неговото минало не подсказва заплаха той да извърши друго такова закононарушение. 

Няма и заплаха от укриване, защото мъжът е показал и двата си адреса - при децата му в Чехия и в Казанлък, където има апартамент. " Ние имаме вяра, че ще се явите непринудено за процеса “, сподели съдията.

Самата мярка значи вдишване на отговорност да не се напущат рамките на страната, както и страната по-далеч от посочения адрес. Съдът означи, че към този момент липсва и безапелационна информация за приложимост на наркотични субстанции, а и обвиненият самичък е изискал да му бъде направена и кръвна картина.

Но за резултатите от тях е належащо по-дълго софтуерно време. Определението на съда не предстои на обжалване. Родителите споделиха, че не са удовлетворени от присъдата и още веднъж ще провеждат митинги.

Пред правосъдната палата преди делото бяха пристигнали другари и родственици на фамилията на убитото дете, които стачкуваха против наложената лека мярка за неотклонение на водача.

В правосъдната зала обвинения на няколко пъти сподели, че съжалява за всичко и изрично съобщи, че не използва никакви наркотични субстанции. За резултатите от драг-теста се допуска, че те се дължат на обстоятелството, че пие четири типа медикаменти за болното си сърце, хипертония и висок холестерол.

Според обвинителния акт мъжът е карал със скорост от 30 км/час, не е напуснал местопроизшествието и даже персонално е оказал помощ на бабата . До детето не е бил позволен.

Това, което юристът му уточни, е чистото му правосъдно минало и фактът, че за 40 години шофьорски стаж има единствено едно нарушаване преди 20 години, което е осъдено с 20 лв. санкция. " Дори аз имам повече нарушавания на пътя “, сподели юрист Мерджанов. 

Припомняме, че стана ясно, че мъжът е карал под въздействието на марихуана. Той е пристигнал в България, с цел да си подмени персоналните документи. Пътувал е за Чехия, където живеел.

Родителите на дететото пък разясниха, че се тормозят, че той може да се укрие. Семейството изиска да приказва след решението на съда в Пловдив, с което водачът, упрекнат за съдбовния случай, е пуснат на независимост срещу мярка „ подписка ”.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР